joi, 11 februarie 2016

O INTALNIRE TARDIVA. Ce bine ar fi fost daca era la stadiul de proiect.

              Intalnirea reprezentantilor M.Ap.N.  comisie condusa de distinsul Gl Cristinel Cernea, s-a incheiat intr-o incertitudine caracteristica intregului nostru sistem.
Din punctul nostru de vedere exceleaza sistemul militar  viciat de desteptii din clasa politica, cei care impun regulile jocului.
Comisia si-a facut treaba, cei intrebati au spus cate ceva , majoritatea s-au plimbat degeaba de la capitala in teritoriu,  mai vocal fiind reprezentantul CPS, care facand probabil parte din comisia care a amendat Legea 223/2015 prin OUG 57/2015, art.40, sau a studiat legislatia, sustinea punctul de vedere al guvernului, de parca el ar fi civil din gasca lui Ciolos.
Dl. Gl. Cristinel Cernea  cu o eleganta si o maniera caracteristica militarilor de carierea educati, a incercat sa ne spuna ca a executat un ordin ,,ca in armata”, conducand o comisie care sa ,,ia pulsul razvratitilor rezervisti”.
Am pus intrebarea de ce nu au fost convocati si reprezentantii cadrelor active la aceasta sedinta, pentru a lua act de ce li se pregateste? Doar este vorba de PENSIA MILITARA DE STAT.  Raspuns!!!!!!....Mirare!
Se urmareste dezbinarea unei entitati ,,armata” compusa din rezervisti si activi?
Deviza ,,DIVIDE ET IMPERA” a lui Basescu este crezul nostru? A devenit  arma forte a celor care sunt vremelnic la putere?
Am pus intrebarea legitima: Pensia militara de stat este un drept al celor care au servit patria o buna parte din viata, indiferent de grad si functie. De ce va bateti jos de militarii profesionisti care ies la pensie cu 600 lei?
Raspuns: Am facut multe pentru ei , am crescut varsta de pensionare de la 40 ani la 55 ani. Si ce daca, pensia tot 600 lei este.
Un alt subiect a fost al conditilor de munca acordat militarilor in conformitate cu functiile ocupate: La ce ne folosesc, in conditiile plafonarii la maxim 85%?. Expresia folosita de mine, ,,sunt ca o frectie la piciorul de lemn”. Abureli, abureli, abureli.
Daca vreti sa aveti credibilitate faceti-va treaba cu profesionalism. Nu va lasati dusi de val. Demonstrati-va profesionalismul si atatsamentul pentru slujirea unei cauze nobile. ,, IMI APAR TARA CHIAR CU PRETUL VIETII”
Presedintele SCMD Filiala 1 BACAU
Col.(r.) Monoranu Pavel